Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 6 Гости: 19
Активни регистрирани потребители
9:28:38 - Semrush [Bot] [2026]
Тема
9:28:36 - Google [Bot] [564]
Downloading file
9:28:13 - Ahrefs [Bot] [2371]
Тема
0:13:14 - Tbot [Bot] [35]
Тема
0:00:00 - Exabot [Bot] [0]
Тема
1:13:33 - Bing [Bot] [73]
Тема
Активни анонимни потребители
0:03:18 [0]
Потребителски профил
0:06:22 [0]
Потребителски профил
0:03:38 [48]
Снимка
0:10:06 [0]
Потребителски профил
0:05:39 [94]
Снимка
0:14:51 [0]
Чат
0:10:32 [0]
Потребителски профил
0:11:14 [0]
Потребителски профил
0:00:04 [0]
Потребителски профил
0:11:46 [60]
Начална страница
0:15:52 [35]
Снимка
0:09:43 [47]
Начална страница
0:00:00 [0]
Тема
0:13:29 [0]
Чат
0:09:53 [0]
Новина
0:13:51 [46]
Начална страница
0:13:32 [0]
Потребителски профил
0:00:50 [0]
Потребителски профил
0:07:40 [93]
Снимка
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Дестинации
Турция - Острова
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
1
Колеги както е ясно на всички на 1-6 май ще ходат много хора на острова ! дайде нещо да се организираме ако стане с някой проблем да поддържаме връзка които сме там и да реагираме по някакъв начин даже може и застаховка да си направиме - зависи колко хора сме но все пак е добре ако някой има проблем да каже на всички други как и каде и какво да минеме с възможно най-малко проблеми
2
Застраховка тип "Помощ при пътуване" си правя абсолютно всеки път когато излизам.

Основен проблем, с който се сблъсквам е това, че много застрахователи имат изрична клауза за изключване на подводните спортове. Затова се обръщам към агент като [link] , който ми издирва най-добрите възможни условия. Обикновено застрахователите предлагат различни лимити на отговорността, като застрахоателната премия се изисква с двоен процент завишение. но това не е нещо страшно.
За да не бъда голословен, обадих се директно на Interamerican. Казаха ми, че няма проблеми да направят застраховка Помощ при пътуване за гмуркачи, но както и очаквах, за този допълнителен риск искат 100% завишение на премията. Това обаче само звучи страшно - цената която ми казаха за най-високия лимит от 75000 евро за 6 дни с двойно завишение е само 23.74лв.
Това е цена с покритие за Европа, за азиатската част на Турция трябва покритие Цал свят и цената е по-голяма, но и това не вярвам да е страшно.
Вътре се включва медицинска застраховка, не дай-си боже репатриране и спасителни операции...
[link]

Да не дава Господ да я ползваш, но е адски добре да я имаш...
3
Незнам дали за някой представлява интерес, но така и така Иван повдиган въпроса за застраховки. Получил съм застраховка от DAN. След няколко дни като се прибера в Бургас ще видя за какво става въпрос и мога да споделя инфо.
4
колеги не ме разбрахте
говоря застраховка срещу глоба другото и да си правите застраховки и да не правите се тая
5
Яро единствената застраховка срещу бреговата охрана е да подкупим шефа им
6
явно трябва да обясня какво имам предвид

1. събираме се на ферибота примерно 20-30 харпунджии и секи дава по 30 лева, така като глобят някой хоп ето пари имаме ако не глобят никой - връщаме парите

2. всички при възникване на проблем се свързват с останалите и дават информация каде какво и как е станало и какво трябва да правят другите за да не пострада друг !

знам че 1 е трудно постижимо но все пак не боли да се опитам да се организираме щото бъдете сигурни всички сме в нарушение !!!
7
Подкрепям Ярослав и за двете точки. Определено точка 1 е опитвана от мен в други случаи и е от полза. Точка 2 може да се осъществи много лесно - уговорки по тел. за които също не се изисква нищо особенно. Аз съм за, но ме пишете към края на месеца.
8
Мене не ме пишете...
Първо, всеки сам си отговаря за неспазването на закона и следва да си предвиди дали може да понесе последиците.

И второ - едни ходят веднъж годишно, тихомълком и знаят как да се крият, други ходят много често и държат цял свят да ги разбере че са големи гмуркачи...

Да финансирам издънките на вторите - мерси ама без мен.
9
Идеята е от човека който е патил и който най-много се крие.
Май гмуренето ти се отразява зле. Я си вземай пачката за черни дни и ако не ги похарчиш черпиш. За телефоните съм съгласен.
10
Тео, тва за гмуренето и пачката към мен или към Яро?
Аз принципно така съм залепнал за фотото напоследък, че надали ще имам проблем, освен ако не зема да се нахакам в абсолютно забранена зона. Но пък ако ме засърбят ръцете...
11
абе Уиш ти на острова ще ходиш ли 1-6 май ? за какво да те пишем !!! ама не сте уред ! става въпрос за тези които ще ходиме от 1 до 6 май да се организираме като се качваме на ферибота
12
Не е ли по-добре да се пробваме генерално да решим проблема? Да внесем една петиция или нещо подобно в турското посолство с молба за облекчен режим за българските риболовци.
Убеден съм че колегите от форумите nariba.com, fishing-mania.com и carpbg.com ще подкрепят също идеята, защото много от тях редовно риболовстват в Турция.
13
а какъв е законния начин да се гмурка в Турско? ако е свързано с разрешителни и т.н. що не набедим някои да ходи да извади, или пък някаква групова форма т.е. с разрешително за няколко човека или подобна някаква идея, няма начин да идат много хора на острова и да не се усетят комшиите вероятно си имат и съгледвачи там и т.н.
14
Sand написа:
явно трябва да обясня какво имам предвид

1. събираме се на ферибота примерно 20-30 харпунджии и секи дава по 30 лева, така като глобят някой хоп ето пари имаме ако не глобят никой - връщаме парите

2. всички при възникване на проблем се свързват с останалите и дават информация каде какво и как е станало и какво трябва да правят другите за да не пострада друг !

знам че 1 е трудно постижимо но все пак не боли да се опитам да се организираме щото бъдете сигурни всички сме в нарушение !!!
3.Изавят ви всичките групово, като пилци и ви пращат с групов билет (без намаление) на кино, да гледате "Среднощен експрес" от ложата за чуждестранни гости.
Има нещо ненаред в тая работа, според мен. Аз поне като правя беля, гледам да съм сам.
15
Ще се радвам на комуникация,между нас-но аз също ще съм в края на месеца там
16
Така като се събирате няма ли да биете на очи и да дразните местните,особенно рибарите имам в предвид ? Иначе идеята е повече от добра,всичко се случва и е хубаво човек да знае че може да разчита на някой свой.
17
ще вземете от Крис по една дъска под мишница за заблуда
18
Каква е тази пирамида тука ве, коъ се дани да си плаща , а които не удари  другите ще му слойат ли по една риба на кукана а Криса и без дъска може , нали го знаете ... е и там го знаят
19
Диамандиев , сложил съм 30лв. в касата , не виждам сигнал от теб ,че ще се включиш ??? Санде идеята е хубава ,предлагам аз да съм касиера , ще патувам на 30-ти чакам ви на Кабатепе и жена ми има идеи за паричките - баклава,баклава и сютляш и халва ще ви е благодарна!!! Иначе вие званете не се притеснявайте. Успех и касмет на сички. Олее
20
ние засега се събрахме общо 19 човека с около 25 харпуна въоражение, но до петък бройката желаещи 100% ще се увеличи още
Чух че от Варна също тръгват 3 коли въоражени до зъби, което е странно малко. И от София има група, но не им знам въоражението . За Бургас имам откъслечни сведения, но няма начин да няма поне 2 коли
А рибарите ще са повече от всякога. Лекар от Варна е резервирал 16 легла само за рибари. За 7 дни. Но има и други рибари от други градове.
Сърфистите ги гледам, в техния форум sunnyx3m.com, и те се събраха около 100 човека до вчера
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
Нови Продукти
Spearfish SPEAR SOFT monofilament 1.6 mm

Цена: 0.30 Лв.
Spearfishing