Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 8 Гости: 26
Активни регистрирани потребители
22:07:22 - Semrush [Bot] [6773]
Тема
0:11:11 - Yandex [Bot] [0]
Тема
679:07:52 - Google [Bot] [88094]
Тема
7:49:24 - Bing [Bot] [1338]
Тема
136:18:11 - Ahrefs [Bot] [28143]
Тема
2:00:31 - Tbot [Bot] [32]
Тема
0:04:12 - С.Върбанов [2]
Форум
0:45:20 - Majestic-12 [Bot] [664]
Мнения на потребител
Активни анонимни потребители
0:14:29 [0]
Тема
0:03:23 [0]
Тема
0:12:11 [0]
Мнения на потребител
0:02:18 [0]
Тема
0:01:36 [0]
Тема
0:10:56 [0]
Тема
0:02:00 [0]
Чат
0:04:17 [0]
Тема
0:13:20 [0]
Тема
0:12:55 [0]
Тема
0:14:39 [4]
Форум
0:05:58 [0]
Новина
0:09:52 [0]
Тема
0:02:02 [0]
Статии
0:14:29 [0]
Тема
0:10:41 [0]
Рекорди
0:09:20 [0]
Тема
0:04:39 [0]
Тема
0:09:21 [0]
Тема
0:08:46 [0]
Тема
0:01:50 [0]
Форум
0:05:05 [0]
Тема
0:02:52 [0]
Тема
0:06:55 [0]
Галерия
0:00:50 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Свободно гмуркане / Freediving Обща дискусия
Sofia Freediving Cup 2013
Стр. 1 от 4 1 2 3 Следващ »
1
Sofia Freediving Cup 2013 в второто състезание по свободно гмуркане в България

Къде и кога?
Състезанието ще се проведе на 12-13 октомври 2013 (събота и неделя) в София, на басейна на Техническия университет. Басейнът е 50- метров, постоянна дълбочина: 1,80 м. Намира се в кампуса на Технически университет - София, ул. Проф. Георги Брадистилов, до тенис кортовете.

Кои дисциплини?
Състезанието ще е в трите басейнови дисциплини :
1.статична апнеа (STA) – задържане на дъха лежейки на повърхността в неподвижно състояние;
2. динамича апнеа с плавници (DYN) – хоризонтално плуване под вода на един дъх с помощта на плавници/моноплавик;
3. динамична апнеа без плавници (DNF) - хоризонтално плуване под вода на един дъх без плавници (като при бруст стила).

Съдии и правила
Съдии на състезанието са Дария Съботин и Петър Божович от AIDA Сърбия.

Класиране и награди
Индивидуално класиране за мъже и жени във всяка от дисиплините. Комплексно класиране за мъже и жени: сумарно резултатите от статична апнеа + динамична апнеа със или без плавници. Коефициентът за динамичана апнеа без плавници в комплексното класиране е 1.15.
Наградата за носителите на купа София при мъжете и жените е фридайвинг компютър Aeris F.11.
Наградите се осигурени от фирма Дайвтек ООД и Oceanic Dive Shop.

Такса за участие
Таксата за участие е 30 евро и включва участие в двата състезателни дни и тениска.

Кой може да участва?
Всеки над 18 годишна възраст (минимална възсраст 16 години с писмено разрешение от родител/настойник), който е направил регистрацията преди 09.10.2013, заплатил е таксата за участие и е представил медицински документ (подписан от лекар), че е годен за участие на състезание по фридайвинг. Максималният брой участници е 45.

Регистрация
За да заявите участие, е необходимо да попълните регистрационната форма (свалете от тук: [link] ) и да я изпратите на lyubomir.stefanov@gmail.com до 09.10.2013. При явяването на състезанието е необходимо да представите оригинал на медицински документ, удостоверяващ годност за участие на състезание по свободно гмуркане.

Настаняване
Предлага се настаняване в непосредствена близост до басейна - хотел Информа ([link]). Цената на нощувка е 20 лева на вечер на човек в двойна стая. Моля отбележете в регистрационнта форма дните, за които желаете настаняване.

Контакти
За повече информация и въпроси се обръщайте към Любомир Стефанов, lyubomir.stefanov@gmail.com
Фейсбук: [link]

Видео за надъхване от предишното издание:
2
Хайде идваме! Поздрави от Varna free-diving team!
3
Ха да видим кой е тренирал редовно през годината.

Пък дано има и нови таланти.
4
@Vov:
Вова, по-скоро да видим, кой за какво е тренирал през годината. Аз ще дойда, но подготовката ми е отишла за друг вид тренировки, които нямат много общо с гмуркането, но съм там, нали казах, че ще дойда. Време за подготовка имаше предостатъчно, така че....
5
От Иво (Пипин) очакваме подобрение на поне един национален рекорд - миналата година му беше малко времето за подготовка, но сега нямаме капка съмнение, че е тренирал усърдно (както обеща), и че ще направи яки гмуркания.
Жоро (gmurkacha) също ще наблюдаваме с особен интерес, тъй като и той не се чувстваше подготвен миналата година

Хората почнаха да пращат регистрационните форми, искрено се надявам тази година повече българи да се пуснат.
6
@lyubo_sub:
Любчо, с очакванията ще си останеш. ха ха ха Но съм там, колкото направя толкова. Чака ме маратона в Истанбул, така че усилията ми са насочени на там, но както ти казах ще опитаме, ще видим. А ти не ни хлъзгай така лекичко по пързалката, че да не почнеме и ние. Така както ни базикаш ще излезе, че нещо си се ядосал за това, което казахме с Жорката. Състезанието си беше обявено късно и това е, но много добре разбирам и защо е така. Тук, в нашата страна, нищо не е сигурно до последния момент, ще има ли басейн, няма ли да има...
7
@Иво - Добре, има сделка
Гледайте поне сумарният резултат от 2ма човека да го докарва до националния рекорд
8
Любо, а на варненския общински съветник ще се обаждаме ли ?
9
Ааааа, твърдо участвам! Няма как да пропусна проявата Много нови запознанства и много нови приятели, това е най-малкото, което човек може да спечели. Пускам заявка за участие
10
Приятели, да бъдем заедно, да срещнем нови хора, техники, да видим добри и чудесни резултати, да има смях, забавление.... какво по-хубаво?
Ако знаете изумлението ми, преминало във възторг, когато гледах как Виктория плува по гръб без да променя дълбочината, това беше прекрасно!
11
И аз се записвам.......в публиката
12
Rocky написа:
И аз се записвам.......в публиката


Попълни си и формуляр .
13
Носят се слухове, че много силен гмуркач е потвърдил участие на състезанието...

Ако искате да го видите на живо, побързайте с изпращането на регистрационните форми
14
@lyubo_sub:
Всички ли трябва да се състезават за да го видят, този прословут гмуркач? Публика няма ли да има, която също ще го види но без да и се налага да се гмурка?
15
@Иво: Мястото около басейна не е много голямо, а приоритет разбира се имат състезателите. Ако се запишат 40 човека, както очакваме, и има 40 изпоналягали около басейна, няма да има много място за публика (има организатори, фотографи, сейфти дайвъри, медии и тн). Вероятно ще направим и предварителна регистрация за хората, които искат само да гледат - да няма изненадани после в деня на състезанието.
Сега нали ме разбра защо ако си участник ще е по-лесна цялата схема

Скоро ще разберете кой е 'прословутият' гмуркач, май няма да е само един
16
Ясно, разбирам.
17
Привет Любо,

Добре е че интереса е по-голям от миналата година.
Разбирам и че изглежда ще се окаже пренаселено пространството около басейна.
Мисля че идеята за регистрация за посетители/публика е добра.
Бих предложил дори и евентуална входна такса за посетители/публика.
така ще се генерират някакви приходи и ще може да се планира евентуално следващата година състезанието да се проведе на басейн със място за публика като "Спартак" например.
На мен поне ми подейства много надъхващо миналогодишното състезание.
Предполагам каква веселба е за теб организацията на такова събитие и едва ли публиката е приоритет но мисля че трябва да се помисли и за това.
Чудесно е това което правиш.

Ако имаш нужда от някаква помощ за нещо което мога да помогна съм насреща.
18
Аз много се кефя за това състезание, както и на ентусиазмът на Любчо, хвана се и го направи това състезание и като цяло постигна много във фрийдайвинга! Приветствам го с две вдигнати ръце! Не знам дали съм го казвал, но много повече харесвам фрий-дайвинга от подводния риболов, въпреки, че в последното съм състезател от 13 години. Аз исках да стана дълбочинен рекордьор, мечтаех го, но все си намирах някакво извинение и така и не отидох на състезание. Спомням си колко ентусиазиран бях вече като състезател новобранец, когато Апо ми каза, че има едно момче от Бургас(Валю Люцканов), който прави големи апнеи и също, като мен фен на дълбочинното гмуркане. Нямах търпение да се запозная с него. Тогава и Валката още прохождаше в подводния риболов и от тогава ни свързва приятелство.
На времето когато започваха да ме учат Гошо и Апо, през 1995г., аз им казах точно това, че искам да стана дълбочинен гмуркач, а не подводен риболовец. Тогава Апо ме привлече към подводния риболов, казвайки ми, че моя любимец Пипин Ферерас също е бил първо харпунджия и после е започнал да атакува големите дълбочини и за доказателство ми даде една касетка, която тогава се разпространяваше сред харпунджиите от Варна. На нея имаше целия филм с Марк Антони Бери, където гмурка на едни платформи и бие едни огромни мерута и баракуди, а след него филма беше с Пипин, който вече се беше установил във Флорида и как се гмуркаше и стреляше риби и накрая имаше филм от някакво състезание по подводен риболов, европейско, или световно и на него си спомня, че бях силно впечатлен от един състезател Масимо Скапрати, който слизаше и удряше мерута на по 42 метра и много се запалих тогава. Дори си спомням, че още като почваше филма за Пипин на заглавието пишеше "Франсиско Ферерас - Пипин, световен рекордьор 112м, в дисциплината "No Limits" ". Тогава Пипин, вече беше в пика на кариерата си и после последваха другите рекорди.
И така, аз станах подводен риболовец, а не дълбочинен гмуркач, но големите дълбочини останаха магнит за мен и още са така, макар да няма някакви сериозни постижения. С годините за мен фрий дайвинг състезанията останаха само една мечта. Когато Любчо започна да навлиза в този спорт бях малко скептично настроен, но го приветствах, защото той имаше шанс да направи нещо, което аз не направих, да участва на такова състезание, а той не само, че го направи ами и постигна много сериозни успехи и запали много хора по този спорт. А аз си останах все така, колебаещ се да взема ли участие, да не взема ли на някое състезание с тях и накрая явно нерешителността ми надделя. Миналата година Любчо много ме изненада, като обяви, че ще има състезание у нас и наистина исках да участвам, но си викам, много късно го обяви, въобще не съм тренирал нищо няма да направя и не отидох. Но сега като погледна назад, много съжалявам, че не взех участие, защото не мога да кажа, че и сега съм в много по-добра форма от миналата, но пък съм решен да участвам.
Любчо, ще участвам на състезанието с най-голямо удоволствие и ще се радвам да се включат и други харпунджии и да се популяризира този красив и труден спорт. Аз лично ще се опитам да популяризирам това, което правиш, състезанието и спорта и ще гледам да събера по голям тим от Варна, за да участват на състезанието.
19
@lyubo_sub:
Любчо сега гледайки класиранията от миналата година в мен изникна един въпрос. На класирането примерно за статична апнеа пише:
AP: 0'06" и после RP: 5'18"
Разбирам, че това RP е постигнатата апнея, но не ми е ясно какво е другото "AP". Помислих ще може да е времето му за стартиране след официал топа, но не бях сигурен и затова питам. Не ти звъня, а го пиша тук за да стане ясно и на други ако не го знаят. Видях, че и на другите дисциплини има такова нещо, но там предположих, че "AP" е заявените минимални метри, които смята да изплува дадения фрий-дайвър.
20
А тук е, съответно, заявеното време за статика.

Абе, хора, вие писатели ли сте или гмуркачи? Попълнете по един формуляр и елате на състезание просто
Стр. 1 от 4 1 2 3 Следващ »
Нови Продукти
Mares personal dry box

Цена: 20.00 Лв.
Spearfishing