Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 6 Гости: 5
Активни регистрирани потребители
18:10:06 - Google [Bot] [26870]
Downloading file
18:10:02 - Ahrefs [Bot] [6753]
Тема
9:57:59 - Semrush [Bot] [3240]
Тема
0:43:51 - Tbot [Bot] [15]
Потребителски профил
6:57:52 - Bing [Bot] [961]
Тема
0:04:14 - Yandex [Bot] [0]
Тема
Активни анонимни потребители
0:09:39 [0]
Чат
0:07:59 [1]
Форум
0:04:34 [0]
Статии
0:00:59 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Сервизна Зона За Spearfish!
Вижте какво изрових
1
1
Здравейте Теодор,

Радвам се, че сайтът ви е харесал и се надявам да ви е бил от полза.
Въпреки, че Spearfish! не е част от Федерацията по подводни спортове, ще се опитам да дам отговор на въпросът ви.
Подводният риболов е доста "малък" спорт. Въпреки, че вече трудно можете да отидете на плаж и да не видите харпун, спортът не е в състояние да се самоиздържа. На практика освен микроскопични приходи от членски внос от няколко десетки членове, БФПС не е в състояние да разчита на приходи освен от спонсорство. Такива ентусиасти като вас, готови да отделят средства за методическата си подготовка и тренировки, са голяма рядкост.
А изграждането на нужните съоръжения, поддръжката им и цялостната издръжка на екип от треньори струва неизразимо по-скъпо. БФПС бе свила до минимум цялостната състезателна дейност в продължение на години.
Новите спонсори на БФПС възстановиха това и календарът на проявите даже се обогатява. Съществуват планове за изграждане на "кладенец" за гмуркане и басейн на разположение на състезателите от София, но те са все още в зародиш.
Друг въпрос е липсата на ясно изградена методология за провеждане на тренировки. Липсват и учебници. Извън България курсове по подводен риболов рядко се провеждат самостоятелно. Обикновено те са допълнителни програми към курсовете, провеждани от клубове по фрийдайвинг. Този спорт е все още напълно неразвит у нас, въпреки че ентусиасти има, липсват съоръжения, никога не са се провеждали и състезания.
На практика гмуркането в апнеа и подводният риболов все още остават донякъде "неразорана нива". Всеобщият бум на тези спортове през последните години вече започва да се усеща и у нас.

Надявам се че всички тези идеи, които на този етап са все още само добри пожелания, все някога ще се превърнат в реалност.

От и-мейл адресът, разбирам, че работите в "Булброкърс". Климент Рудински е посещавал състезания по подводен риболов и мисля че би могъл да добави своите впечатления към вече придобитите от вас.

Поздрави,

Иван Бакърджиев

-----Original Message-----
From: Teodor Nikolov [mailto:teodorn@bulbrokers.bg]
Sent: Friday, October 24, 2003 9:00 PM
To: 'admin@spearfish.org'
Subject: Ентусиаст

Здравейте,
Казвам се Теодор Николов. На 36 години съм и живея в София. По подводния риболов истински се разболях едва това лято.Обстойно  разгледах сайта Ви/ жесток е/, но никъде не намерих отговор на въпроса. Защо , при условие че има Федерация, отбори и състезания,  няма места за групово провеждане на методическа подготовка.Не желая да ставам състезател, а да намеря мястото, където такъв новоизлюпен ентусиаст какъвто съм аз, може да  научи кое, защо и как се прави. Имам и друг проблем. - Не зная, има ли мястото в София, където се събират на раздува харпунджиите. Мисълта ми е, че там може би ще намеря някой, който ще се навие да делим масрафите и да ходим до морето и за през уикендите. Зная, че съмишлениците господ ги събира, но малко помощ от Ваша страна няма да ми е излишна.
Адресът ми е   teodorn@capital.bg    тел.
0887371502   02 9376206
2
2003та.... Беше отдавна.... lol
И ти беше сааамо на 36. Е кво стана помогнах ли ти?

И що публикуваш лична кореспонденция бе пишлеме!!? lol
3
Ей това е толкова мило :-)
4
И след това едни ричоли, зъбари ....
5
Темата е подходяща за интересни спомени.
Преди 2 дена майка ми разчиствала тавана и ми донесе куп стари писма. Между тях имаше няколко писма с особена стойност за мен, от човека който ме запали по подводния риболов и който ми даде първите и най-важни уроци в гмуркането, Димитър Минев. Лека му пръст! Тогава нямаше интернет и си пишехме писма .
Бях му поръчал маска и шнорхел за човек от нашата група и ето какво ми пише той :Същата маска нинджа в крайна сметка остана при мен и още гмуркам с нея, защото все още не съм намерил по-удобна за мен маска. 15 години с тази маска а с тотално неизвестната марка Нинджа почти 20 години, защото преди тази маска бях купил от Минев пак такава
35 щ.д. означава 35 долара. Маската е от черен силикон и поставена до една съвременна с нищо не отстъпва.
6
И двете писма са много хубави! Май ,,малко" се променят нещата, а? А сега обърнете внимание, какви неща обсъждаме във форума ... Лошо няма за това е форум, но ...
7
е добре айде като ще се излагаме ето и мойта първа риба хваната с харпун !!! (незнам колко от вас са снимали първата си риба)

от това което виждам най-първо бих сменил жълъдите
мале мале - без чорапи, без ръкавици страшна работа спомням си че исках да излезна бързо на скалите да се похваля и се направих на кайма

ако не виждате рибата използвайте ZOOM
8
ами ти и сега гмуркаш без чорапи
А рибата дето си ударил е златната рибка, защото всички знаем какво стана с твоята еволюция по-късно
Трябва да си преровя снимките от едно време да видя дали и аз си пазя първата риба.
9
Е сега оставя да публикуваме тук писмата си от аскерлъка и да стане лудницата пълна

Яро очаквай скоро моята първа риба,като ще е гарга поне да е рошава
10
Тук става опасно...Да ме ползват ама как??? Омитам се
11
Яро явно и ентусиазма ти е бил на ниво щом в такъв прибой си влязъл
1
Нови Продукти
MVD RAM Invert Roller Kit with Ball Bearings

Цена: 140.00 Лв.
Spearfishing