Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 47
Активни регистрирани потребители
4:41:38 - Bing [Bot] [6620]
Тема
126:01:27 - Google [Bot] [7275]
Тема
0:09:42 - Yandex [Bot] [0]
Тема
4:40:56 - Semrush [Bot] [3119]
Тема
10:23:28 - Ahrefs [Bot] [5777]
Тема
Активни анонимни потребители
0:02:09 [0]
Чат
0:08:45 [0]
Тема
0:13:42 [1]
Начална страница
0:06:38 [0]
Потребителски профил
0:02:23 [0]
Чат
0:00:13 [0]
Тема
0:08:49 [0]
Снимка
0:02:00 [0]
Чат
0:01:36 [0]
Чат
0:05:16 [0]
Тема
0:08:01 [0]
Тема
0:08:04 [0]
Тема
0:13:11 [0]
Тема
0:14:19 [0]
Тема
0:05:56 [0]
Анкета
0:02:14 [0]
Тема
0:01:52 [0]
Чат
0:01:05 [0]
Галерия
0:02:36 [0]
Чат
0:01:29 [0]
Чат
0:07:17 [0]
Тема
0:00:35 [0]
Тема
0:11:22 [0]
Тема
0:01:21 [0]
Потребителски профил
0:00:00 [0]
Тема
0:10:08 [0]
Тема
0:01:44 [0]
Чат
0:03:18 [0]
Тема
0:03:59 [0]
Тема
0:02:49 [0]
Тема
0:03:53 [0]
Новина
0:02:01 [0]
Потребителски профил
0:02:50 [0]
Тема
0:10:15 [0]
Мнения на потребител
0:09:40 [0]
Тема
1:03:54 [6]
Форум
0:04:44 [0]
Тема
0:04:36 [0]
Последни мнения
0:03:14 [0]
Тема
0:03:56 [0]
Потребителски профил
0:13:38 [0]
Тема
0:00:40 [0]
Тема
0:01:25 [0]
Тема
0:10:50 [0]
Тема
0:01:17 [0]
Чат
0:10:50 [0]
Потребителски профил
0:11:33 [0]
Потребителски профил
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Целогодишна подготовка на подводния риболовец
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
1
 [/b]Физическата кондиция играе значителна роля в подводният риболов.   Годността за практикуването на този не лек спорт предполага съзвучие между здраво сърце, значителен белодробен капацитет, добро състояние на ушите, очите и синусите, както и долни и горни крайници, можещи дълго време да понасят натоварването им от продължително плуване с перки и обслужване на харпуна и простреляния улов.
Пример за тава е легендарния Жак Майол.
Правени са изследвания на белите му дробове, както и на сърцето му и не е открито нищо необикновено. При своите опити за дълбочино гмуркане той е успявал да разреди своя пулс до 28 удара в минута,( при нормални 60-70).
Нормален човек изпада в колапс при 40 удара.   Освен това наличието на кислород в кръвта на Майол е достигнало до 50%, докато обикновен човек в никакъв случай не може да слезне до 65%.    Според мнението на медицинските екипи, ангажирани с опитите на Майол- обяснението трябва да се търси в йогистките упражнения на които той е предан последовател, с тяхна помощ си е осигурявал апнея от 3 минути и 40 секунди.
Като всеки наш събрат аз също съм търсил начини за постигане удължаване на апнеята, както и осугуряване целогодишна добра кондиция.    Ето какво казват учените по този въпрос:
Подобно на сложна машина, човек се появява на този свят със собствен комплект от резервни части.
За разлика от детайлите, използвани в техниката обаче, дубликатите на нашите органи не са дадени в готов вид, а само във вид на заготовки или, с други думи, като кодирана информация, заложена в нашето ДНК, която може да бъде прочетена и реализирана само при определени условия.
До скоро никой не подозираше къде и в кои клетки се пази тази информация, за реконструкция, замяна и възтановяване на тъкани и органи.
Оказва се, че потенциалът на тази реконструкция и замяна е изконно заложен в нашия организъм[/b].   Както и здравето, младостта, дълголетието.
Само че ние през цялото време сме търсили спасение в медикаментите, хранителните добавки и ваксините.   А излиза, че по рождение сме снабдени със специални клетки, които непрекъснато ни връщат към нормата, заложена от родителите ни.
Точно това са СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ, универсални клетки, от които при съответни условия могат да се развият клетките на който и да било орган, кръв, кожа, коса и така нататък.
Стволовите клетки са основният строителен материал на човешкият организъм,те непосредствено участват в процеса на регенерация, като се превръщат в клетки от всякакъв тип и създават орган, който е здрав и с повишени възможности[/b].      С възраста обаче Стволовите клетки в организма намаляват, загубва се способността да се произвеждат в големи количества и от там настъпва срив.
Тук възниква въпроса, как да се форсира тяхното производство?[/b]
[/b]Учените са установили след многобройни изследвания, че при наличието на някакъв дефицит или неудобство за човека, се предизвиква тяхното форсирано свръхпроизводство.     Организма при това се мъчи да се избави от остарелите клетки, на които и без това не им остава много живот.    В резултат на това в тъканите се образуват свободни "квартири" за Стволовите клетки, които те скоро ще заемат и ще заменят с нови жизнени клетки.
Излиза че здравето, дълголетието и младоста на човека се намират в ръцете на самият човек.
Той може да си осигури по -добре функциониращи органи от нормалните, при определени условия (дефицит).[/b]
Именно това правят тези които се занимават с йога.
Тук ще допълня че в организма постоянно се произвеждат Стволови клетки, които подновяват изцяло нашето тяло, в противен случай, като се родим няма да има порастване (ще си останем бебета).     Благодарение на Стволовите клетки: на всеки 3 месеца напълно се подменя кръвоносната система и кръвообращението, на всеки 11 месеца всяка клетка в тялото се е подновила, на всеки 2 години изцяло се подновява костната система, така че след 3 години ние все едно се раждаме отново.   Разбира се, за всеки човек това става съобразно неговата Конституция, зададена от родителите му и тези времена са приблизителни като цяло.      Обновителният процес се е осъществил с помоща на Стволовите клетки. Без тях детето просто няма да порастне в голям човек, а при осигурен излишък човек остава дълго време млад и здрав.     Целта на йога е организма да се накара да произвежда Стволови клетки в много по голямо количество от нормалното.    При медицински изследвания е установено, че Стволови клетки се произвеждат при:      ГОЛЕМИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ, ПРАНАЯМА СЪС ЗАДЪРЖАНЕ НА ДИШАНЕТО, ГЛАДУВАНЕ И ДИЕТИ, ТРЕНИРАНЕ НА ГЛАСА, АКУМУЛИРАНЕ НА СЕКСУАЛНА ЕНЕРГИЯ, НАЧИН НА ЖИВОТ[/b].
Става ясно че йога е начин на живот в който технологично са внедрени оздравителни и подмладяващи методики.
Принципът им е един и същ-отключване режима на функциониране на организма под натиска на обстоятелства.
Става въпрос за вид екстремно разтърсване на организма, за необичайна кризисна ситуация (липса на храна, спиране на дишането, емоционално натоварване, упражнения йога за статично напрягане и разтягане). Всичко това предизвиква натоварване на организма с екстремен характер, стимулира образуване на млечна киселина, която се натрупва в мускулите. Това от своя страна, води до загуба на енергия (от тук и болките в мускулите след тренировка и усилена физическа работа).     Млечната киселина изпълнява ролята на фитил за секрецията на десетки анаболни хормони.   Тя изпепелява мускулните влакна, разтваря обвивката им, безмилостно ги раздира и в отговор на тази интервенция гръбначния мозък произвежда и излива в кръвта милиарди Стволови клетки.
В зависимост от потребностите на организма те се преобразуват в кожа, коса, кости, мускули, вътрешни органи в това число и белите дробове, което ни и интересува.
Като обобщение от моя опит, мога да кажа че, колкото по активен, емоционален и наситен е животът на един човек. толкова по стабилно е неговото здраве и толкова,по-дълго, той ще остане млад и активен.
Ще добавя само че снимката на моя аватар е правена една година, преди първото ми влизане в форума месец  Декември 2010 година на нея съм на 65 години. През месец Януари благополучно навърших 67 години и смело мога да кажа че съм в добра кондиция и мисля и през 2011 година да се радвам, на този прекрасен спорт Подводен риболов.
2
Колега Манук, пожелавам ти още дълги години да се радваш на любимия ни спорт! Рано или късно човек трябва да започне да разбира езика на тялото си и колкото по-рано се случи това, толкова по-добре.
3
Колега Манук,възхищавам ти се...
4
Колега Манук, и аз много ти се кефя,само с едно нещо не съм съгласен-"акумулиране на сексуална енергия"-ей това няма как да стане!
5
Браво Манук !!!!!!!!!!!1
6
Да, за наша радост, колега Лозан, много неща, почти всички неща може да се случат, нали сме "...по образ и подобие божие...".
Все пак, доколкото разбирам, не може всичко едновременно...
Обикновенното ни състояние е нещо като "искам всички удоволствия накуп, едновременно и сега!...". Те това не може да стане, особено пък - дълги години.

Тия дни попаднах на една стара снимка на йога, лежащ на корема си и с ръце държащ глезените си - главата и краката му са извити нагоре. Всеки може да изпълни това упражнение, но под снимката пише името на йогата и ...възрастта му - 305г.!
Тези вълшебни способности на гръбначния мозък да произвежда стволови клетки може да бъдат запазени за по-дълго време, или пък - за по-кратко... Тук ни е дадена свобода на избор.
Можем всеки ден да отделяме по 1 час за поддържане/подобряване на здравето си или пък да го рушим по многобройните известни начини...
Не ми е известно например как при силно, непрестанно и продължително изразходване на полова енергия, можем и да я натрупваме... Но можем да развием сетивата, способностите си и пр. в полово отношение.... Горе-долу и там е както при гмуркането, мнозинството не плува, една част го прави, друга част - и гмурка, трета, по-малка част гмурка да речем до 15 м, друга, още по-малка - до 20, трета до 25 и т.н. и само единици гмуркат до 50 - 100 м...

Колко от нас успяват постоянно да дишат както преди гмуркане? Аз непрекъснато се опитвам, но едва ли на денонощие дишам повече от 5% от времето по този начин... А е известно на всички, че това дишане, описано и в авторитетна литература, е една от главните съставки на здравето ни.

Пак според световни автори, е невъзможно и ненужно поддържане на върхова гмуркаческа форма през цялата година. Възможно е през времето на негмуркане да се постараем да повишим общофизическата си подготовка (ОФП). Това винаги води до подобряване на резултатите, особено на динамична апнея, което ни интересува при подводен лов.

Особено възхищение у мен буди знанието, че нашите организми са способни да възстановяват здраве дори след десетилетни болестни състояния... Но не с хапчета и операции.

Смятам също, че сме големи късметлии да можем да обсъждаме такива въпроси на съвсем обикновено ниво, без предразсъдъци и страхове кой какво щял да каже.
7
deliburan написа:
Колега Манук, и аз много ти се кефя,само с едно нещо не съм съгласен-"акумулиране на сексуална енергия"-ей това няма как да стане!

Колега deliburan, в  изложението на темата реда на някакъв дефицит или неудобство за човека, който предизвиква  форсираното свръхпроизводство на стволови клетки е : ГОЛЕМИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ,  ПРАНАЯМА СЪС ЗАДЪРЖАНЕ НА ДИШАНЕТО,  ГЛАДУВАНЕ И ДИЕТИ,  ТРЕНИРАНЕ НА ГЛАСА,  АКУМУЛИРАНЕ НА СЕКСУАЛНА ЕНЕРГИЯ,  НАЧИН НА ЖИВОТ. Общо 6 на брой.
Вие искате разяснения за 5- тия дефицит или неудобство. Подчертавам, че се касае за    дефицит или неудобство.  Фактически най-деликатната част от темата.   Ще се помъча да Ви обясня, колкото се може по дискретно, ако нещо не сте разбрали ще Ви отговоря на ЛС.   Много от учените твърдят , че сексът е един от най-ефективните начини за подмладяване.   Даоистите (една от разновидностите на будисткото учение), отдавна са стигнали до извода, че колкото повече оргазми изпитва човек, толкова повече сексуална енергия циркулира в тялото му.   А колкото повече е сексуалната му енергия, толкова по-дълго човек остава млад и здрав.  Всичко е свързано с ендокринната система (жлезите с вътрешна секреция) на човека. Ето и малко повече информация: Ендокринна система от Уикипедия, свободната енциклопедия :
.........Ендокринната система е съставена от жлези с вътрешна секреция, които се намират в различни части на човешкия организъм. Ендокринните жлези произвеждат химични вещества, наречени хормони, които се отделят направо в кръвта. Чрез кръвта хормоните се разнасят до съответните органи като регулират техните функции. Жлези с вътрешна секреция са хипофизната жлеза, щитовидната жлеза, околощитовидните жлези, надбъбречните жлези. Отделни участъци от задстомашната жлеза и половите жлези функционират като жлези с вътрешна секреция.
Хормоните на ендокринните жлези регулират основните жизнени процеси в човешкия организъм: обмяната на веществата, растежа, развитието, размножаването, влияят върху човешкото поведение. Хипофизата контролира функцията на редица жлези с вътрешна секреция, като тя е под контрола на хипоталамуса, част от междинния мозък............................................        Всичко казано до тук е като обобщена информация.        Даоистите казват че по време на оргазма, ние поглъщаме енергия от космоса, и, ако успеем да я задържим, количеството сексуална енергия в организма ни  нараства, задейства се цялата ендокринна система, което от своя страна увеличава продължителността на живота ни.   На практика, проблемът за загубата на енергия засяга само мъжете.   Оргазмът увеличава количеството сексуална енергия, но самото изхвърляне на семенна течност го намалява.   След полов акт мъжът обикновенно се чувства уморен и има нужда от сън- това са признаци за загуба на енергия.   Прекомерната еякулация , дори може да доведе до физическо изтощение и преждевременна смърт.   Затова будистките учения са препоръчвали , мъжете да регулират честотата на еякулацията си в зависимост от възрастта, здравословното си състояние и житейските обстоятелства.   За запазване на добро здравословно състояние и постигане на дълголетие Сун Симяо- знаменитият китайски лечител, е препоръчвал мъжете да извършват полов акт  с такава честота, която е  в зависимост от здравословното им състояние, но да не стигат всеки път до края.   Но да се прави секс може и трябва (!) във всяка възраст, до смъртта.   Това се отнася, разбира се , не само за мъжете, а и до представителките на прекрасния и нежен пол.  И така, изводът, който се налага от само себе си, е, че ако искате да живеете дълго, трябва да се научите да контролирате изхвърлянето на семенна течност.   Механизмът е приблизително същият,  както при задържане на дишането, само че е много по-мощен.   Всеки път, когато се задържа семеизхвърлянето, мъжът получава порция космическа енергия,  а организма му- порция стволови клетки.   Резултатите са забележителни.  Видимият ефект от подмладяването настъпва веднага,  тоест минимум след половин час контролиран полов акт.   Установено е, че при контролиран полов акт с продължителност 2 часа в избрания за това ден,  подмладява за половин година с 10 години.   Това не са общи приказки.  Много от мъжете с години помпат бицепси, за да имат силно и красива тяло.   Съществува обаче още един мускул, който е не по-малко нужен от останалите. Този мускул, е разположен по продължение на перинеума, има трудно произносимо име пубококцигеален (pubococcygeus –лат.) или PS-мускул. Той представлява група тазови мускули, свързващи лонната кост с опашната кост.   PS –мускулът определя до голяма степен сесуалните ни възможности.    Колкото по здрав е той, толкова по силна е ерекцията и сащевременно толкова по-дълбок е оргазмът и толкова по ефективно е задържането на еякулацията.  Точно върху този  PS – мускул трябва да се работи със специални за целта упражнения.  Може би тук е мястото да добавя че добре би било, да намерите и прочетете една книга от  НОРА ХЕЙДЪН - известна киноартистка и певица .   Заглавието и е малко смущаващо и за това ще Ви го дам на Английски:  Naura Hayden  " HOW TO SATISFY A WOMAN EVERY TIME.......And Have Her Beg For More!" . Тази книга я има преведена на Български ,за последно е издадена от издателство "Кибеа" през 1994 година.
8
Това уточнение определено ми допадна Манук . С две думи както казваше дядо ми "човек се ражда с една кофа семе и като го изразходи, край на секса ".
И аз съм чел доста по този въпрос и единно мнение няма, дори съвременната медицина препоръчва да няма задържане защото това водело до увреждане на бла бла.
Правилното е човек да се вслушва в тялото си и вътрешните си желания и щом човек след определена възраст предпочита да увеличи удоволствието чрез удължаването му включително и при хранене значи това е правилния път.
9
Ясно ,аз не съм разбрал,под акумулиране разбирам въздържане с цел натрупване, и точно това няма как да станеА за подмладяващия и терапевтичен ефект на секса спор няма.
10
Хм, може би е дошло времето да обсъдим относително по-задълбочено  нещата..?

По едно време дойдох до мнението, че получаването на истински и трайни резултати от някакво занимание, примерно апнея или полова активност, е възможно когато/ако извършваме/тренираме целият комплекс от необходими/известни действия, а не само 1 - 2 елемента...
Когато говорим за полова активност, водеща до увеличаване на половата енергия, а не до нейната загуба, не е достатъчно само да си спомним, че имаме (и жени и мъже) мускули между краката, посочени от Манук по-горе... Получаването на трайни резултати е възможно при всеки човек, но е необходимо запознаване, вникване, разбиране на цялата философия на дадено учение, след това последователно, упорито и продължително упражняване на дадени техники (физически и мисловни), а резултатите ще си дойдат сами... Както е за всяко друго нещо, нали?

Едно от първите нива по пътя към самоусъвършенстване, подобряване на динамичната/статична апнея, увеличаване на половата енергия и на цялостното здраве изобщо може да бъде почистването на тялото и мислите.
Почистването е също доста обемна система от упражнения, а за по-напреднали - жизнена философия. Най-впечатляващото от тях (на пръв поглед) е временното въздържане от храна. (В разговорния език го наричат гладуване, но не е.)

Както и друг път е ставало дума, няма как да разкажа цялата информация във форума. С 2 думи в продължение на около 30 дни (първите 15 извън дома), в специално отделено време и място, се следва програма на неприемане на храна, водни, физически и мисловни упражнения.

Веднъж в годината практикувам главната (но не единствена!) част от тази наука - за мен и за всички желаещи. Вече 23 години.
11
Vov написа:
Хм, може би е дошло времето да обсъдим относително по-задълбочено  нещата..? ....... Получаването на трайни резултати е възможно при всеки човек, но е необходимо запознаване, вникване, разбиране на цялата философия на дадено учение, след това последователно, упорито и продължително упражняване на дадени техники (физически и мисловни), а резултатите ще си дойдат сами... Както е за всяко друго нещо, нали?......
Едно от първите нива по пътя към самоусъвършенстване, .........и на цялостното здраве изобщо може да бъде почистването на тялото и мислите
В допълнение на това, което казва колегата Vov ще добавя и още нещо. Отнася се до мислите , желанията и така нататък: [[url=]Link[/url]]...................................................................... Ето какво пък казва езика на сърцето:[[url=]Link[/url]]
12
В началото на темата аз Ви споменах факта, че СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ, са универсални клетки, от които при съответни условия могат да се развият клетките на който и да било орган, кръв, кожа, коса .....и така нататък.
Както казах-Стволовите клетки са основният строителен материал на човешкият организъм, те непосредствено участват в процеса на регенерация, като се превръщат в клетки от всякакъв тип и създават орган, който е здрав и с повишени възможности.
Практикуването на подводен риболов предполага: съзвучие между здраво сърце, значителен белодробен капацитет, добро състояние на ушите, очите и синусите, както и на долни и горни крайнице, можещи дълго време да понасят натоварването им от продължително плуване с плавници и обслужване на харпуна и простреляния улов.
Предлагам ви  филм, който да спомогне да осъзнаете, колко е важно да се мобилизира Вашият организъм, сам да увеличи производството на стволови клетки. (Link)
13
Ама мноо добър даскал съм! Подготвях един рибоЛовец днес  Някой от вас може да го познават Ето каква я свърши на 30м накрая 
14
Браво и на двамата !
За мен това е реалния лов, сам с лък в ръка.
Любо имам въпрос. Разрешено ли е да убия с лък заек, фазан или каквото и да е, не в резерват ами някъде из природата?
15
Из природата все още е забранено, може в ловно стопанство ако имаш мерак Предполагам, че няма проблем да стреляш по риба в разрешен за риболов водоем. Не съм срещал забрана за риболов с лък, ама нищо чудно да има
16
Ей и не се обадихте нали.......
17
Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

Тюленчо вече няма да ходи за рибаааааааа.

Ей сега ще се забъка от риба и на север.
18
А тва да не е най-новия ролер ве А тоз чувал сигурно е лаврак 10 кила
19
Аха и стреля с карбонови стрели. Ученикът кълве само на карбон и отказа да използва други
20
Ама един път не уцелих чувала и сега ши му правя карбонова стрела за диви прасета.)))
Иначе лъка е голяма зарибявка и стреля точно.Май пак изгорях с едни кинти
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
Нови Продукти
C4 Tank T-34 400 Carbon Fins

Цена: 587.00 Лв.
Spearfishing