Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 8
Активни регистрирани потребители
27:08:00 - Semrush [Bot] [13490]
Viewing Picture
27:07:50 - Bing [Bot] [2225]
Тема
27:07:27 - Google [Bot] [1306]
Тема
4:56:05 - Tbot [Bot] [230]
Тема
3:55:25 - Ahrefs [Bot] [868]
Тема
Активни анонимни потребители
0:11:49 [0]
Начална страница
0:06:27 [0]
Потребителски профил
0:13:22 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
0:07:28 [0]
Тема
0:05:55 [0]
Статии
0:11:39 [1]
Начална страница
0:03:30 [0]
Тема
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов За новаци
Проблем с Бъбреците
1
1
Здравейте ! От миналата есен гмуркам.През този сезон започнах да чувствам болки в кръста и бъбреците.От начало го свързвах с истиването на краката, но вече не сум сигурен.Тази година почнах да гмуркам на 13 С като седях до час с7мм неопрен 5мм чорапи и бельо като в края на излета ми ставаше студено на краката.Отдавах болките на истиването на краката и се надявах да изчезнат с затоплянето на водата.Сега гмуркам пак с неопрен7мм чорапи 5мм без бельо -до скоро ми ставаше студено след 2-3часа само на краката(при 5-6 часа излет)на 22 С . Сега водата отива към 24-25 С  сварих се с седмицата но бъбреците пак ме болят често уринирам .Мисля че това е често срещан проблем при гмуркачите.Гледах филма на Дапиран и тои има подобни болки и казва че проблема идва от концентрирането на тежестите в кръста.На колана си имам 7кг на жилетката 4кг и на краката още 1кг -знам че изглежда множко но аз съм 93кг със сланинките и седмицата с по малко  не става!
Въпроса ми е?
(1) Истиват ми краката?
(2)Тежестите товарят(изкривяват кръста)?
(3)тежестите не прилепват по тялото и се удрят  при гмуркането?
(4)друг проблем за които не съм чел (не се сещам)?
колана ми е от изкуствена материя(плетен).Първоначално си купих гумен но после го изотавих защото 7кг тежести не може да ги задъжи .при преход се свлича като вървя и от движенията тежестите го прокъсват
за това използвам плетен ,стягам го допълнително  като вляза в водата колкото е възможно да не пречи на раздишването.Като съм го качил мако по високо от кръста защото там седи без да се движи при гмуркане
Ако имате подобни проблеми споделете!Мерси предварително!
2
Нямам проблем с бъбреците но забелязвам следните неща:
1. краката за да изстиват особено в топла вода има само две причини:
-нямаш правилно оросяване(аз съм с такова но изстиват само във вода под 17градуса)
-Пантофите на плавниците ти са ти поне с един номер по-малки и ти стягат.

2. тежестите наистина товарят кръста , особено когато са повече от 5 кг, затова гледаме да ги разпреелим полкото се може по-правилно по тялото.

3. -ако ползваш гумен колан, това ням,а да става, но за повече от 5кг ти трябва дебел гумен колан, такъв като "Роб Алън" на пример.
4. -непременно си сложи пак гумения клан ! А преди гмуркане се стреми да го държиш колкото се може по-ниско към таза, даже върху таза.Така оставаш диафрагмата да се движи и да раздишваш без проблем.
3
и мен ме наболява кръста по някога, когато ползвам 7 мм костюм влизам с 2 колана освен баластната жилетка ( така си разпределям тези 7-8 кг на кръста по добре)
4
Ако гледаш филмите на Дапиран, сигурно си забелязал, че освен плочата на гърба и тежестите на глезените, влиза с два колана, като единия го смъква на таза, а другия е около талията. Както са писали колегите по-горе, опитай се да разпределиш тежестта в посока облекчаване на натоварването на самия кръст. Явор ти е дал и точната диагноза, която е една от възможните причини за изстиване на табаните - слабо оросяване. Направи преглед при невролог и ако се наложи вземи мерки. Освен това - много важно, тези сланинки, за които си писал предполагат отслабени гръбни и коремни мускули. Това пък е една от причините за болки в кръста, дори и без гмуркане. Заеми се със себе си и ще забележиш ефекта от стягането на тези мускули. Успех!
5
Колега , аз съм на същите килограми като теб -93кг. , за мое съжаление и с дискова херния от година и половина и съм разпределил тежестите така- на колана, който е гумен три ,на жилетката пет и съответно на краката по половин кг.- гмуркам сега с петица. Със седмицата добавям една още на колана и на жилетката. Това за разпределението , другото добре е консултация с читав доктор.
6
Аз бих тествал как ще се чувствам, ако гмуркам без никакви тежести. Ясно е, че това ще е един "изгубен" ден за риболов. Но поне ще мога да разбера със сигурност дали проблемът е свързан с тежестите.
7
По-добре си направи цялостно изследване... бъбреци, оросяване...
Като цяло гмуркането (подводният лов) влияят за подобряване на здравето, а не обратно, независимо от студа. Но все-пак трябва да вземаме и някои предварителни мерки - някакъв вид обща физическа подготовка, подходящо хранене, сън, почивка, настроение, отношение и т.н....
8
Мерси на всички ! Купих си още един гумен колан.Смятам да го сложа по ниско като Дапиран. Двата колана по 3кг смятам ще ги носят и на преход без да се свличат.Слагам 5цата тя иска по малко тежест.Ще помисля и за пришиване на тежести от оловни сачми в неопрена! Като пробвам ще пиша пак!
1
Нови Продукти
SEAC Shock absorber rubber sleeve for ASSO

Цена: 1.00 Лв.
Spearfishing