Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 36
Активни регистрирани потребители
3:53:22 - Bing [Bot] [5492]
Тема
125:13:11 - Google [Bot] [7057]
Снимка
3:52:40 - Semrush [Bot] [2614]
Тема
0:05:23 - Google Feed [0]
Начална страница
9:35:12 - Ahrefs [Bot] [5315]
Тема
Активни анонимни потребители
0:00:00 [0]
Тема
0:10:15 [0]
Тема
0:07:51 [0]
Новина
0:07:45 [0]
Новина
0:06:43 [0]
Мнения на потребител
0:11:30 [0]
Тема
0:09:58 [0]
Тема
0:01:56 [0]
Потребителски профил
0:08:34 [0]
Новина
0:05:59 [0]
Статии
0:07:25 [0]
Новина
0:08:17 [0]
Потребителски профил
0:08:10 [0]
Новина
0:11:07 [0]
Коментари на потребител
0:13:13 [0]
Тема
0:08:33 [4]
Добави Нова Тема
0:02:01 [0]
Тема
0:08:25 [0]
Видове
0:08:21 [0]
Новина
0:07:38 [0]
Новина
0:08:57 [0]
Тема
0:14:23 [0]
Тема
0:07:09 [0]
Потребителски профил
0:07:32 [0]
Новина
0:01:03 [0]
Тема
0:02:51 [0]
Тема
0:02:25 [0]
Снимка
0:01:11 [0]
Тема
0:09:37 [0]
Потребителски профил
0:15:38 [1]
Versions
0:10:46 [0]
Тема
0:04:45 [0]
Тема
0:12:38 [0]
Тема
0:08:27 [0]
Новина
0:07:58 [0]
Новина
0:09:08 [0]
Потребителски профил
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Какво не харесвам в подводния риболов.
41
За всички, които не обичат да си мият неопрените.

Пускат се в пералнята с щипка прах за пране , на къса програма със студена вода и без центрофуга.
Забравих кой ме светна на това, но да жив и здрав дълги години
42
И на 30 градуса няма проблем.
43
Мисля, че Добри първи го беше споделил във форума. Да е жив и здрав.
44
Не знам дали мразя, ненавиждам, нехаресвам, не обичам, ама ми е гадно когато планирам излет за почивния ден, а метеорологичните условия не позволяват да се влезе в морето. Гадно ми е и когато не прострелям рибата прецизно и я видя как осакатена си заминава с висящи черва. Гадно ми е да чуя ръмженето на джет точно когато съм в края на апнеята си и не мога да разбера от къде се чува и на какво разстояние е от мен. Гадно ми е да съм хремав и да не мога да изравнявам налягането. Особено гадно ми беше когато отидох на стотина км. за да гмуркам и се оказа, че съм си забравил плавниците. Гадно ми е да ми се скъса ластик или кордата и да се налага да излизам на брега, особено ако съм далеч.
45
Много тежи това олово по баирите!!!
И режимът на хранене ме притеснява малко, ама пък после апнейката друго казва!
46
НЕ ХАРЕСВАМ ДА СИ ЗАБРАВЯМ ЧАСОВНИКА,МАСКАТА И ДРУГИ НЕЩА НА КАПАКА НА КОЛАТА И ДА СЕ СЕТЯ ЗА ТЯХ КАТО ПАРКИРАМ ПРЕД ВКЪЩИ.))))))
47
ruslani4 написа:
За всички, които не обичат да си мият неопрените. Пускат се в пералнята с щипка прах за пране , на къса програма със студена вода и без центрофуга. Забравих кой ме светна на това, но да жив и здрав дълги години
Този вид грижа, за по-добро изчистване на неопреновият костюм, за пръв път прочетох през 1980 година в книгата на Димитър Минев „Мълчаливият спорт”, ето какво пише автора:
„ Умелият избор не гарантира дълготрайността на топлозащитното облекло, ако той не бъде последван от ежедневни грижи.
Враг номер едно на неопрена е Слънцето. Преди и след влизане в морето, осигурявайте на облеклото си сенчесто място.
Мнозина считат за достатъчно, редовното изплакване със сладка вода.
Всеки притежател на костюм би трябвало да знае, че периодичното изпиране с перилен препарат е само от полза.
То почиства каучуковата повърхност от разяждащи наслойки, каквито замърсеното море и брегове незабележимо отлагат върху него.
Талкирането е задължително при дълги периоди на почивка и особенно през зимата.
За обекла без подплата се налага ежедневно талкиране от двете страни.
По принцип, всички съоражения, имащи каучукова субставция, се нуждаят от същото: сянка, сладка вода и талк.”
Няколко кратки думи по темата - не харесвам това, че редица обстоятелства през изминалите и текущи години, не ми позволяват да излезна от пелените на подводният риболов.
48
кофти ситуация с жените.понякога има 3 поредни да се връщаш без риба.и тогава въпроса ,,за кво даде толкова пари за оборудване като не носиш и една риба?,, кухи лейки.и не само жените ами и всички които не са се докосвали до подводния свят.
49
Така е,простено им е на жените и на хората които не гмуркат!Те никога няма да ни разберат защото познават само половината свят....другата половина е под водата!!!
50
поне клипове в ю-туб да гледат
51
Ако не ютията по главата и тва е
ruslani4 написа:
За всички, които не обичат да си мият неопрените. Пускат се в пералнята с щипка прах за пране , на къса програма със студена вода и без центрофуга. Забравих кой ме светна на това, но да жив и здрав дълги години
Моята жена ме глези и с антибактериален прах за пране.
53
Мразим да си мразим.Луда работа,с деведесет процента съм съгласен от исказаните мнения.Но ми е най-кофти да съм далдисвал3-4 часа да съм парцал и да се събличам без да имам една риба за свят на кукана.И да прибера всичко в колата без да забравя нещо.
Най много мразя, след като съм бил във водата 5 часа да изкачвам като родопски катър някой стръмен баир, натоварен с улова +цялата екипировка.
55
Нарочно изчаках преди да коментирам, и на 98% съм съгласен с вас.Не съм съгласен с последното мнение-катеренето на баирите, то е част от спорта.За мен един харпунджийски излет съчетава разходка, тренировка , релакс и риба евентуално.Всичко останало е нещо маловажно и дребните неприятности не трябва да ни развалят удоволсвието от любимото хоби!
Аз лично най-мразя да няма студена бира наблизо като изляза
57
В подводния риболов най-не харесвам тарикатлъка, лъжата и завистта на колегите/"приятели". По-добре си замълчи и не се фукай, отколкото да лъжеш къде и кога си видял рибата . В един момент остава обидата и презрението.
Не харесвам колеги, които хващат маломерни калканчета, а във форума са ангелчета.
Не харесвам колеги, които като видят, че си на тяхното място пляскат с греблото от лодката във водата за да изплашат рибата.
Не харесвам колеги, които винаги питат къде си видял риба и как минава, но никога не споделят те самите каква информация имат.
Не харесвам подаването на риба между съотборници по време на състезание.
И те така . . . .
58
Да не забравяме че това е спорт за удоволствие . Ако трябва 1ч ще се приготвяш ще починеш след като излезеш ще се насладиш на морето ще запомниш от къде духа вятъра и др..Няма нужда да се ядосвате иначе се разваля цялата магия на голямото синьо хапче.
ЗА РАВЕН БРОИ
59
Такааа....отдавна се каня да драсна и аз тук някой ред, само че не се сещам за нещо, което да не харесвам, още по-малко да мразя.....Така че ще се възползвам неправомерно от темата и ще пиша какво ми харесва...  Цецо, ще ме извиняваш... ... Обичам да си разхвърлям цялата екипировка и харпуните, да ремонтирам пушкалата и да си правя подобрения на неопрените. Обичам да си проверявам и допълвам резервните части, защото в противен случай ще трябва да пиша точно по темата . Обичам подготовката за следващия тур и разговорите свързани с него. Пътуването с приятели към следващата цел е невероятно удоволствие. Настроението е на МАX. Преобладават яки майтапи, особено ако dani 151 и atoman са в групата .  Те са велик тандем!
Голяма част от хората практикуващи този спорт, са мъже на място! Не един и два пъти се случва някой да закъса. Причините са най-различни. Тогава си проличава какво представлява съсловието на харпунджиите! Няма да визирам конкретни имена, вече съм го правил. Уважението ми към тези хора е огромно...При това положение как да има нещо, което да не харесвам или мразя?...

Много ми се иска добрите отношения между всички присъстващи тук /във форума/, да са повече, а не да се проявяват само в кофти ситуации /всички знаем за какво става въпрос/....е, взето общо по тази тема толкова от мен...
60
Аз пък най-мразя , като стрелям по някоя платерина или кефал и като не уцеля, обикновено рибата идва да един к.р място да види кои е тоя тъпак и за кво се заяжда. Тогава силно съжалявам , че не влизам за кефал с двуцевка 12 калибър примерно и нямам възможност за още един изстрел. Не ме е яд за рибата, обаче тая подигравка да дойде да види кое е тоя левак ми идва в повече. Вярвам знаете за кво говоря ;-). Най мразя да се оплета във въжето на буя.
Нови Продукти
C4 Floating Sunglasses

Цена: 61.00 Лв.
Spearfishing