Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 4 Гости: 16
Активни регистрирани потребители
77:10:03 - Ahrefs [Bot] [32688]
Тема
298:54:43 - Google [Bot] [15989]
Потребителски профил
147:54:46 - Bing [Bot] [141711]
Downloading file
661:28:18 - Semrush [Bot] [416631]
Тема
Активни анонимни потребители
0:05:46 [0]
Рецепти
0:04:13 [0]
Статии
0:05:29 [0]
Рекорди
0:04:52 [0]
Статии
0:03:58 [0]
Статии
0:04:15 [0]
Тема
0:00:25 [0]
Галерия
0:01:11 [3]
Тема
0:05:04 [0]
Видове
0:05:20 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
13:53:26 [83]
Статии
0:04:37 [0]
Статии
0:04:28 [0]
Статии
21:54:36 [131]
Тема
0:06:06 [0]
Потребителски профил
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Ограничения за подводен риболов в Гърция от 2017
1
Колеги, на два пъти, хора които често ходят в Гърция ми казаха, че ще налагат ограничения в харпунджийския риболов: места, време, както и че отново ще се иска разрешително за това. Ако някой знае нещо или има достоверни данни, моля да сподели и да посочи конкретни неща.
Стига сте пускали "партенки" и клюки .....тоя чул, оня недовидял...
Когато се случи действително нещо такова, има си достатъчно отговорни хора които ще ни го съобщят!
Типично "нашенска" реакция. По-добре да са неверни слухове, отколкото да изпиташ на гърба си някоя неприятна санкция, за която не си разбрал своевременно.
4
Наистина от скоро време излезе един материал от гръцкото министерство на земеделието и храните в което се съобщава че се обмисля въвеждане на разрешително за подводен риболов на любители както и такова за лодките на любителите ,като при второто цените ще са доста солени(визираме разрешително за подводен риболов за лодка за любители).

За сега няма сведения и подробности ,но в момента в който излезе нещо ново ще публикуваме тук и във всички групи за подводен риболов във фейс бук !
5
Колеги, имате ли идея дали от тази година са въвели отново разрешителни за подводен риболов в Гърция.....попаднах на следната статия, което малко ме хвърли в размисли....
[link]
6
Здравейте ! Това е копирана статия от Интернет преди 2-3 години. Нищо ново. Журналистите копи и пейст, пускат стари статии, с нова дата на публикуване. Това е българската журналистиката.
7
[link]

Тема за размисъл. Тава е нова информация за тази календарна година. Преписана е първата част и добавена нова редакция от уважаемите журналисти. Те със статиите си вадят хляба. Към края на статията показват как стоят нещата със запаса на рибите в Черно море. Рибата която ще изчезне поради алчността на рибарите с мрежи и лодки в България, които я хващат през размножителния период. Актуални цени на рибния пазар по това време за тази година.
8
И аз попаднах на подобни статии. Да разбирам ли че няма промяна, изискваща вадене на разрешително за подводен риболов?
Здравейте Колеги,
Преди малко се връщам от Платамонас и бързам да пиша. Два дена си пострелях на воля. Имаше хубави риби: най-много едър кефал, лефери и маятико. На третия ден, като си шляпах на плажа, почти на брега, видях някакви едри риби. Сложих очилата и веднага стана ясно, че съвсем до брега е пълно с едри ципури, лавраци и кефал. Веднага се екипирах. Точно преди да се пусна във водата, един възрастен грък ми извика и започна да ми прави значи, че е забранено и може да си имам неприятности с полицията. С неохота излязох. Отидох на друг, почти безлюден плаж. Там двама млади симпатяги ловях с въдици от брега. Поздравих ги и започнах отново процедура по екипиране. Като ме видяха, момчетата, на доста добър английски ми обясниха, че от Солун та чак до Стомио, подводния риболов е забранен. Предупредиха ме, че ако някой се обади ще ми създадат проблеми. Отново се отказах. Оттам директно отидох в морската администрация. Две отзивчиви жени ми обясниха, че целия солунски залив е забранен за подводен риболов, от Стомио до върха на Касандра /от западната страна/. Пиша това, зощото и аз съм стрелял в този район и никой не ме е спирал или предупреждавал. Никъде няма и табели. Бях видял и колега, който се беше похвалил с добър улов от район близо до Платамонас.
В Гърция има редица забрани и наистина не е лесно да се следят всички. Освен националната администрация, забрани могат да налагат и регионалните. Така е забранен подводният риболов в солунския залив. Има забрани за подводен риболов в национални паркове, устия на реки и редица други. Просто човек трябва много добре да се информира ако не иска проблеми.
11
Да, целият залив на Солун е забранен. единственият наистина правилен начин да се информираш е както си постъпил - в морската администрация...
Поздравления!
1
Нови Продукти
Mares Camera Braket for Pneumatic Spearguns

Цена: 71.00 Лв.
Spearfishing