Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 12 Гости: 14
Активни регистрирани потребители
53:22:59 - Google [Bot] [34938]
Тема
53:22:55 - Ahrefs [Bot] [24978]
Тема
9:03:35 - Semrush [Bot] [3264]
Downloading file
0:02:26 - FI6IFI6 [0]
Начална страница
0:27:32 - gmurec73 [34]
Галерия
4:44:38 - Bing [Bot] [446]
Потребителски профил
0:13:57 - indri72 [0]
Форум
0:08:56 - Majestic-12 [Bot] [39]
Потребителски профил
0:15:14 - fidana [2]
Тема
0:00:11 - Yandex [Bot] [0]
Тема
3:07:46 - Tbot [Bot] [106]
Тема
0:14:18 - martinbar74 [4]
Последни мнения
Активни анонимни потребители
0:04:17 [1]
Снимка
0:08:36 [0]
Галерия
0:10:33 [0]
Галерия
0:12:35 [1]
Видове
0:03:04 [0]
Галерия
0:07:08 [0]
Галерия
0:11:33 [0]
Видове
0:13:05 [0]
Видове
0:05:25 [5]
Начална страница
0:07:25 [0]
Тема
0:03:09 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
0:15:10 [13]
Тема
0:14:28 [0]
Галерия
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Дестинации
Гърция
Предишен Стр. 3 от 3 1 2 3
41
след като Петър/sea wolf/ ми даде информация, че в Неа Мармара на Ситония, може да се извади разрешително (за което му изказвам искрените си благодарности) се сдобих с него по следния начин: 2 снимки, 30 евро, лична карта - за 10 минути.
Това вече се знае, а допълнението , което искам да направя е следното, цитирайки думите на шефа на port police в Nea Marmaras.
1. разрешението се издава на чужденци лично, поради факта че се изисква личния подпис.
2. то важи за подводен и надводен риболов за цяла Гърция, при условие че последните се изваршват в разрешените зони и време
3. за подводен риболов - без май месец, без фенер, без акваторията на пристанища, яхт клубове, зашитени територии, археологични забележителности (за фрийдайвинг може но с изричното предупрейдение на властите в чиято акваториа се извършва), влизане 1 час след изгрев до 1 час преди залез, задължително с буй, дистанция 100 метра от туристи и лодки, при жлизане и излизане на сушата харпунът да е разреден. Не е задалжително да се носи ламинирано копие от разрешителното при влизане във водата, но е необходимо да е на възможно най-близкото място на сушата.
4. допустим дневен улов - 5 кг . при първа риба надвишавашта килограмите се преустановява улова. при риба над 5 кг при вече уловена риба важи същото. октоподите да са над 500 гр, рибите над 300 гр. допустима е една на брой ''black fish'', както се изрази шефа на порт полицията. не разбрах дали под това има предвид врана или черна дорада.
6. недопустимо е при закотвяне на буя, отдалечаването да е на повече от 30 метра. в случай че гмуркача е с лодка, тя трябва да има регистрация и документите да са в лодкта. на лодката трябва да има знаме индикиращо, че има свободно гмуркащ се около нея. независимо от наличието на буй, гмуркача не се отдалечава на повече от 300 метра , както трябва да има пряка видимост с лодката. закотвчнето на лодката не трябва да става в места с места с археологични забележителности, фарватерни пространства, фериботни пътища или други допълнително маркирани акватории. в случай на използване на лодката нощно време, тя трябва да има необходимите маркирожъчни светлини.
7. за регисрация на лодка - регистрира се всичко над 2,5 м; всеки двигател независимост от мощност; документите са - фактури за закупуванвто на лодка и двигател (задължително със CE-3 standart) ; гръцки данъчен номер, който за Халкидики най-близо се издава в Солун, Полигирос, Неа Мармара, но не можа да ми каже стоиността за издаването на този даначен номер. Срокът за годност на разрешителното за лодка е две календарни години, а за подводен риболов е две години от датата на издаване. Разрешителното за лодка се подновява 2 месеца преди изтичане на срока, а за подводен риболов до деня преди изтичане на срока. Ако лодката преди регистрирането в Гърция има и Българска регистрация, е необходимо да се предоставят българските документи за регистрациа. В случаи на инцидент с констатирано (протоколирано от съответните органи) неспазванвване на гореописаните правила застрахователните компании са в абсолютно право да не изплати обезщетенията по полицата ако има има. нарушителя подлежи на съответните санкции от Гръцката държава.

Прикрепям снимки на разрешителното и карта на Неа мармара и местоположението на прот полицията. Офицът им няма индикации и не е обозначен с табела. Намира се посочения ъгъл над кафе-закусвалня, постълби от лявата страна на сградата. Работно време от 8 - 18ч. Крайбрежната е еднопосочна в посока север-юг.
За мое учудване шефът бе изключително изчерпателен откъм информация , поради личната му констатациа за зачестили нарушители, особено като разбра че сме от България. Предния ден бяхме проверени в Порто кофу от патрул на същата служба!
42
Пояснение :Под black fish се разбира меру или някое от неговите разновидности.Не се позволява повече от едно такова дневно като минималната големина е 2 килограма.
43
извинявам се за многобройните правописни грешки,но много рядко пиша на фонетична кирилица.Благодаря Яворе за пояснението,но английския на гърците не е от най-добрия и аз не разбрах за BLACK FISH;предположих,че е меру,но да не се изказвам неподготвен,какавто впрочем сам си
44
Браво Иване! Ето това е полезна и изчерпателна информация. Както си споменал гмуркачите също са длъжни да се обаждат на пристанищните власти, като указват зоната в която ще гмуркат, имената, колко души и т.н. Буя е задължителен. Това ни обясниха изключително любезните гръцки полицаи, когато ни посетиха на брега и именно липсата на харпуни и наличието на два буя ни спестиха всякакви неприятности. Бяхме в нарушение защото поради лошото време бяхме избрали тиха, но забранена за гмуркане зона.
45
Мерси Иване ! Супер информация !!!!
46
Браво Иване!
47
Последно - иска ли се гръцки данъчен номер или не, защо на едни места не се иска, а на мен в Кавала ми го поискаха?
48
навсякъде се иска, това ти е ЕГН-то, ето ти пример от моето:


49
 Юли,виж на моята пък има съвсем друг номер.....аз даже чак сега забелязах,че са записали нещо съвсем различно ?!
50
Ванко ами като гледам май са ти объркали егн-то.

В буквален превод:
ΑΔΤ (Αριθμός Δελτίου Ταυτότητα&#962 - Идентификационен номер
51
По закон се иска данъчен номер.Въпросът е че няма как български гражданин на почивка в Гърция да си извади такъв.Нашия местен шеф на морска полиция след като ми издаде и след това анулира -говоря за миналата година , разрешителното , и след дълги дискусии и настоявания и от моя страна, се обърна към тяхното министерство.След като си разяснили с замесник министъра въпроса че за нас Българите ЕГНто ни се явява като техния данъчен номер.А това дето Юли е посочил в буквален смисъл е : "номер на документа за самоличност".
52
точно така, и в Б-я е същото, дан. номер на физическите лица е ЕГН-то им
53
  ....а Яворе,аз в Гърция на почивка не ходя !!.......Ако някой приема визитата при тъщата за гости ?!
54
На мен са ми искали и АФМ (А Фи Ми).
55
evia написа:
  ....а Яворе,аз в Гърция на почивка не ходя !!.......Ако някой приема визитата при тъщата за гости ?!

Ванко ако се чувстваш като у дома си при тъщата,значи не се брои за гости...
56
Колеги цялта работа е там,че Гърците са тъпо и мързеливо племе. В една служба примерно Морска Администрация 2ма различни служители казват 2 различни места за даденото разрешително. Просто са тъпо племе от доста време се разправаме с тях по различни въпроси и до това заключение стигнахх !
57
Мисля че едната тема няма нужда да седи , най-вече тази
Има ли живущи в Атина харпунджии за ходене по излети?
59
Въобще не се опитвайте да вадите разрешително в Кавала.Искат А Фи Ми, което е невъзможно да се извади.Аз хем бях с познат грък и въпреки настояванията в марината бяха категорични ,че трябва а фи ми и ни изпратиха в данъчното.В данъчното първо ни отрязаха, че в петък не издават а фи ми,после ми дадоха формуляри(които са само на гръцки) в които трябва да се пишат личните данни, данните а родителите, данни на работодателя.Като тези попълнени формуляри трябва да са придружени от удостоверения от общината по местоживеене( или есграон- не разбрах,даже и гръка много се чудикак да преведе) за родителите и служебна бележка.Освен това искат и поръчителство от грък със някакво подобно удостоверение от негова страна.Малоумна работа!И въобще не им пука какъв си и кой си ,че идваш от на майната си и че на други места не искат а фи ми.Теглих им майните и се прибрах.
60
dnvelev написа:
Теглих им майните и се прибрах.


Много правилно. Теглиш им една майна и се прибираш ... под водата . Както се пееше в една песен : "Не съм умрял шъ знаш, за ... "
Предишен Стр. 3 от 3 1 2 3
Нови Продукти
TUSA Freedom One Pro Mask

Цена: 0.00 Лв.
Spearfishing