Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 19
Активни регистрирани потребители
19:29:44 - Semrush [Bot] [5752]
Потребителски профил
0:41:34 - Tbot [Bot] [26]
Новина
676:30:14 - Google [Bot] [87636]
Тема
5:11:46 - Bing [Bot] [954]
Тема
133:40:33 - Ahrefs [Bot] [27096]
Тема
Активни анонимни потребители
0:14:31 [0]
Тема
0:13:45 [0]
Тема
0:04:36 [0]
Тема
0:04:40 [0]
Тема
0:13:11 [2]
Тема
0:03:32 [0]
Тема
0:16:43 [2]
Тема
0:13:38 [0]
Тема
0:09:25 [0]
Потребителски профил
0:00:00 [0]
Тема
0:11:24 [0]
Тема
0:13:26 [0]
Потребителски профил
0:13:53 [1]
Форум
0:01:47 [0]
Тема
0:12:44 [0]
Тема
0:11:00 [0]
Тема
0:13:02 [2]
Тема
0:08:36 [0]
Тема
0:04:06 [0]
Чат
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Свободно гмуркане / Freediving Обща дискусия
Една голяма сбъдната мечта (Курс по свободно гмуркане с Умберто Пелицари)
Предишен Стр. 2 от 2 1 2
21
Петьо тогава другия път може и да сме заедно
Много силно впечатление ми направи препоръката за чесъна. Преди гмуркане ли трябва да се яде или постоянно? Имаше ли пушачи от курсистите, инструктурите и т.н... Знам че е нелогично, но в дипърблу има такава тема и се оказва че половината все пак пушат.
22
Юли, чесънът е известен на всички диетолози и хора, които се интересуват по-специално от хранене с разнообразните си полезни действия. Има и хора, за които е добре да го избягват - такива със смущения в стомаха, жлъчката и т.н. Нямам сега под ръка справочник, но ти щом четеш deeperblue, там можеш да намериш много изписано за него. Все пак се сещам в момента за няколко следствия от него. Първо, действа успокояващо, направо приспиващо. Второ, той е много силен антиоксидант, а при практикуване на апнея се отделят много свободни радикали и съответно е добре да се поемат повече антиоксиданти. Не сме говорили точно кога трябва да се яде. При всички положения няма научен труд за ефекта на чесъна върху апнеята, поне не проведен от Apnea Academy. Като си прибера книгата на Жак Майол ще ти кажа какво пишеше вътре, но не си спомням да даваше съвети точно кога и как. Но си спомням, че циганинът ядеше по половин кило на ден.

В комплекса имаше пепелници на всяка маса и за една седмица невидях една цигара.
23
половин кило на ден , жената първа ще избяга а след нея и децата
Ако е само заради антиоксидантните му качества на 1-во място навсякъде посочват червената боровинка. Явно има друго качество свързано с апнеята.
А за тези 5 дни някой от учениците удвои ли си възможностите, в дълбочина? Примерно ако е можел до 20м да слезе в края на курса да е записал 30-40м?
24
Петьо, ама е голям кеф да се срещнеш на живо с легендите в спорта, а ? 
25
Юли, явно сериозно се интересуваш, най-добре намери нещо конкретно научно за чесъна и тогава си прави сметката дали да мъчиш околните.

Според мен, интересът, който има към него при апнеистите идва от това, че Жак Майол го е харчил яко. А специални изследвания за влиянието му върху гмуркачи, незнам да има. Антиоксиданти има почти навсякъде в една нормална балансирана диета. Винаги е имало, просто последните години взеха да говорят за тях и настана някаква суматоха. Ти пишеш за червена боровинка, но доколкото си спомням си беше купил сокове (натурални сокове, както им казваме в България). Принципно в соковете неостава почти нищо от полезните съставки на плодовете. Разликата между по-скъпите и по-евтините е, че поне в първите не добавят много гадости. В днешно време, в съветите за хранене, почти винаги се препоръчва избягването на соковете. Пресните плодове са друга история.

Немисля, че някой е удвоил дълбочината си. Поне хората върху, които имах поглед - не. Според мен за пет дни там не би трябвало да увеличиш дълбочината си повече отколкото за пет дни свободно гмуркане където и да било (ако се практикува както трябва). Естествено, ако си гмуркал на 5 метра, може да слезеш на 10, но за пет дни да вдигнеш от 20 на 40, не ми се струва нормално. Като се замисля, там дълбочината никога не беше задавана като цел. Същото важи и за минутите. Не е много точно казано, но... целта беше качеството, а не количеството.

Ачо, много неща е.
26
честито и от мен,искам само да допълня малко информациа за Паkо твоя инструктор ,Paco Gonzales Castro е един от най извесните апнеисти и е бивш шампион на Испания живee и работи на Тенерифе,кьдето органезира курсове към Apnea Academy,имах късмета да се включа в курса през месец януари на тази година и мога само да кажа че прекарах невероиятно,научих много неща и Паkо е чудесен човеk
27
... Едно от действията на чесъна е да увеличава пропускливостта на всички мембрани в тялото ни, вкл. на клетъчните...
Това действие предизвиква спадане на кръвното налягане (няма никакви пропорционални зависимости...), а също и увеличаване на миризмите, отделяни от лигавици и пори, и с издишваните газове.
Другото всеизвестно действие е бактерицидното. В едни индийски писания се казва "ако ядеш малко чесън, ще живееш дълго, ако ядеш много, ще бъдеш глупав..." но естествено не казва за кого колко е малко или много. Много народи почитат чесъна исторически, а някои имат цели асоциации на консумиращите чесън...
28
Краси, заставам зад всикчо, което пишеш за Пако. Освен страхотен апнеист, наистина е и прекрасен човек. А ти явно си щастливец, защото живееш в Тенерифе и си в близост до Пако. Живот и здраве, някой ден може да погмуркаме заедно там.
29
Петьо, ще се радвам много да се видим на Tенерифе,ако има желаещи може и да се организира един kурс с Пако
30
 .....ами не го споменавайте само така,в контекста на коментара,ами ако има вариант,нека наистина да се организира,щом има възможност !!
 Кандидати и група ще се организира,не се съмнявам !!......Тенерифе е ,не е в Тихуана
31
относно курса, възможност има, само трябва да се организира група от 11-15човека и аз ще говоря с Пако,kурса е с продължителност една седмица и цената е 260?,език английси и испански
Предишен Стр. 2 от 2 1 2
Нови Продукти
Rob Allen 6.6 Triple Pinned Shaft

Цена: 0.00 Лв.
Spearfishing