Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 23
Активни регистрирани потребители
55:46:27 - Google [Bot] [35267]
Добави мнение към Темата
55:46:23 - Ahrefs [Bot] [26123]
Тема
11:27:03 - Semrush [Bot] [4456]
Downloading file
0:29:34 - Tbot [Bot] [5]
Тема
7:08:06 - Bing [Bot] [702]
Тема
Активни анонимни потребители
0:17:30 [3]
Тема
0:11:29 [0]
Коментари на потребител
0:11:45 [0]
Тема
0:02:30 [0]
Тема
0:08:41 [0]
Галерия
0:06:12 [0]
Тема
0:03:52 [0]
Статии
0:00:00 [0]
Тема
0:02:14 [0]
Тема
0:04:56 [0]
Тема
0:09:01 [1]
Начална страница
0:01:51 [0]
Добави Нова Тема
0:11:34 [0]
Тема
0:10:53 [0]
Тема
0:02:09 [0]
Тема
0:04:13 [0]
Тема
0:11:05 [0]
Потребителски профил
0:03:53 [0]
Статии
0:13:12 [0]
Мнения на потребител
0:05:22 [0]
Тема
0:02:25 [0]
Теми на потребител
0:11:03 [0]
Галерия
0:06:00 [0]
Тема
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Дестинации
Торони
1
1
Колеги би ли споделил някой впечатления за Торони, Гърция приятели организират почивка в началото на лятото?
Благодаря за отзивите предварително!
2
Там съм бил април месец. В южната част на плажа има един нос със стара крепост. Гмуркал съм леко на юг от нея. Видях някой друг октопод, папагали и платерини , но бях близо до брега. Не ловувай близо до крепостта ,защото се води археологически обект. На север по добър черен път се стига до страхотни заливчета за плаж, където съм виждал хубави кефали, но много плашливи. Мисля скоро да направя едни палатки там
3
На третият бурун след крепостта на, който казват "Белите скали" имах интересни срещи ,но много отекчаващо по пътя!След Порто Кофу по черният път покрай езерото може да опиташ ,но е много тарашено место!
Я кажи къде ще ги слагаш тез палатки ,че и аз съм за натам
4
На север от Торони има едно блато. Асфалтов път се извива над него в посока север. Следва залив над който има комплекс от симпатични бели къщички. Следващият залив е въпросният. Април месец е страхотно - няма хора , винаги е завет и морето е спокойно. Не бях виждал планктон да свети нощем от малък, но там видях преди 2 години. Има една полудива котка, която ни открадна едната година салама, а на другата година открадна един октопод. Следващия път ще я издебна гадината
5
Жорка,

Около самото Торони няма да намериш наистина добри места. На мен ми е любимо място но само за снимане. На едно единствено място са ми минавали ричоли, но това беше някаква случайност. На същото място съм клечал много пъти с харпун с часове, но без никакъв успех освен стандартни платерини. Обикновено около 7-8мия метър започват фиките. Ранна пролет можеш да пробваш струпвания на камъни в по-малките пясъчни затворени заливи - понякога се завъртат лавраци.

Но по-скоро слизай на юг.
6
Малко е встрани от темата, но като стана въпрос за Порто куфо някой може ли да каже който е ходил, има един черен път надясно който тръгва от главното шосе веднага след Порто Куфо и този път минава отляво на едно блато и продължава чак до края на зъба на гугъла така го дава. Въпросът е дали Пежо 107 може да мине и да се върне после.
7
Казвали са ми че пътя е за джип, но аз лично не съм минавал по него.
8
l PavelПреди 2-3 години ходих там. Октавия комби мина, е на някои места слизахме от колата, но стигнахме до малкото заливче преди края. Сега може да се е изровило още... 28 октомври, риба нямаше много, а тази дето срещнах беше много наплашена.
Относно черния път до носа, минава се с кола (Рено Меган, 16 джанти), но преживяването не попада сред приятните.И гледайте прогнозата за времето, ако капне малко остава колата там.
Има и едни козарници с много мили кучета
Пред този нос сноват яко риболовни кораби и лодки, денем и нощем...
Виждал съм там платерини, в ляво и в дясно от носа.
Мястото ми се вижда доста пообрано, по скоро помислете за лодка в този район (ако не си падате по плуване на дълги дистанций).

P.S. Последните метри преди носа са за джип с добър просвет, с кола паркирайте в горичката.
10

Lemos1.jpg
(215 Kb) 228 свалено
Pavel написа:
Малко е встрани от темата, но като стана въпрос за Порто куфо някой може ли да каже който е ходил, има един черен път надясно който тръгва от главното шосе веднага след Порто Куфо и този път минава отляво на едно блато и продължава чак до края на зъба на гугъла така го дава. Въпросът е дали Пежо 107 може да мине и да се върне после.

Колега Павел, преди 3 - 4 години с фолксфаген Шаран стигнах до плажчето отбелязано с карфица, но честно казно повече няма да подожа колата си на такова изпитание. От там до носа се стига с плуване.

Lemos1.jpg
(215 Kb) 228 свалено
Здравейте! Някой има ли представа докъде точно се простира забраната за лов в археологическата зона на Торони? Онзи ден лових на мястото с червената звездичка на снимката, и ме набара бреговата охрана. Обясниха, че съм в нарушение, заради лов в археологическа зона.. А крепостта даже не се вижда на картата..

Toroni.jpg
"Археологическа" зона, Торони/Порто Куфо
(186 Kb) 42 свалено
12
Тъй, карта с археологическите паметници можеш да намериш тук: [link]
За съжаление тя не показва зона, но доколкото ми е известно забранената за рекреационни подводни дейности зона се простира на три мили около точката, което е сериозна площ...
Обърнах се към солунския ефорат за паметниците на културата, който всъщност е компетентен за Торони и се надявам да ми отговорят.

Поздрави,

Иван
@Wishbone: Много благодаря, това обяснява нещата, въпреки че трите мили на практика изключват цялото Торони, плюс всичко на изток от Порто Куфо до Нос Ситония
Ще се радвам, ако се получи повече информация, и я споделиш тук
14
@Kinigos: то 3-те мили на практика изключват по-голямата част от Гърция защото археологическите паметници са им доста на гъсто.
@Георги RUS: с други думи, където и да те хванат, могат да те.. санкционират.. Както коментираха познати гърци, най-много зависи от това кой е в патрула..
16
Точно така е за съжаление...
При нова находка Министерство на културата обикновено автоматично пляска тримилната зона. Четох документ съдържащ предложения за развитието на подводните спортове в Гърция и по-специално организирането на дайвинг-паркове. Там се предлагаше тази зона да не се определя автоматично, защото на практика убива възможността за законно практикуване на подводен спорт. Между другото тази зона засяга и риболова.

Поздрави!
17
Имам чувството, че напълно легалното гмуркане в Гърция става все по-трудно и трябва да се молиш от порт полиса да са на кеф, за да не изгърмиш за нещо знайно или незнайно.
1
Нови Продукти
Epsealon Cobra Carbon Camo Speargun

Цена: 0.00 Лв.
Spearfishing